onsdag 23. mai 2012

Det er sommer, det er sol og det er maidag!




Vår og sommer på en gang, kan det bli bedre?




Dagene er så dampende varme at svetten renner og man velsigner at man husket å ta med seg vannflasken ut i skogen, hvor blåveis og hvitveis minner på at det faktisk bare er vår. Hele sommeren ligger enda foran oss, og jeg elsker å glede meg til ting som ligger foran meg, med alle sine løfter.

Og her er hvorfor dagene damper i varmen; tidligere dagers regn har samlet seg i grøfter og traktorspor, og ligger der og sender tilbake sin vanndamp opp til atmosfæren og framtidige regnskyer.

Sofie så monn i de små innsjøene til mer enn tørstedrikke, og plasket gjennom det avkjølende sølevannet med stor sprut og glede.

                    Blir nok to jenter som må dusje når de kommer hjem til 50 a...

20.mai (3døgn)
Hjemme i 50 c finns det også blomster, og fru Kjøttmeis har pyntet seg med små gule... Nei vent det er jo Kjøttmeisbarnas gullgule nebber små! øhhøh..
Men vakket er det!
20.mai (3døgn)
Ungene vokser fryktelig fort, de har sikkert blitt dobbelt så store på de (her) første tre døgnene. Og de eter mer og beveger seg mer, her kryper de opp på ryggen til mor.


21.mai (4døgn)
Og jupp, der er'n! De driter også mer. Den hjelpeløse lille alienungen vender den fjærløse stjerten opp og plopper ut den innebygde hvite bleien sin, som mamma Kjøttmeis kjapt snapper opp.

22.mai (5døgn)
Fem døgn gamle og de små kroppene endrer seg mye og fort. Over natten er de ikke lengre bare røde alien-amøber, men har fått tydelige blå blodårer over hele kroppen. Og man kan se anlegg for vingefjær. Det ser faktisk ut som om det kan bli fugler av dettan!

Nå skal jeg ut å teste den nye grillen, her er litt kortfilm fra 50a - enjoy. Or not. 

(klikk på yotube-merket for å se filmene på youtube. Der ligger også litt mer tekst, og så kan man "like" filmene og sånt)

2 kommentarer: