fredag 25. mai 2012

Isn't she lovely?!

Har du sett noe så nusselig? Det store nebbet, de store blinde øynene, duntjafsen på hodet - hun er en aldeles bedårende liten skapning!

Neida, selv som kjærlig meisebestemor er jeg ikke blind for hvor skummelt stygg den lille er, med trekk fra dinosaurusenes tid og Stephen Kings monsterfantasier.

Men jeg vet at hun og hennes 8 søsken kommer til å vokse seg til de nusseligste små fjærballer på bare noen dager.

Ja, de er bare 9, den 10 bare blidde borte vekk...

Utviklingen er i full gang, det vokser både dun og vinger på dem. Men enn så lenge er de altså stygge gaphalser, som krever mat levert i nebbet, og leverer den tilbake like fort i andre enden.
Og det er så travelt for herr og fru Kjøttmeis at de flyr nesten vingene av seg i mat- og bajs-skytteltrafikken.
Av og til har de ikke engang tid til å komme helt inn til ungene men henger i hullet og bare slipper maten ned i gaphalsnebbene deres. (neida) Så nå har jeg hengt opp noen meiseballer fra i vinter for å hjelpe til, som den gode bestemora jeg er.
Har lest på nett at det er ok å hjelpe dem litt, da klarer de å mate opp flere av ungene. Så nå håper jeg alle 9 (av 10) får vokse opp og bli ny pryd i nummer 50's Tornerosehage.
Travle dager

 
Gratulerer med en-ukes-bursdagen, meisekyllinger små!


Sofie har gått fra vårdepresjon til vårhysteri. Eller det er vel pinnsvinhysteri. Den piggete hageinnvasjonen utløser et stresset jaktinnstinkt hos henne, så hun har knapt ro i kroppen den tiden av døgnet de er i aktivitet der ute i nummer 50's Tornerosehage. De må jages jages jages!

Pinnsvinene kommer til og med inn i hundegården, for her er marken under fuglemattreet full av godsaker som pinnsvin liker.
"murrr knurrr knurrr"
"vaff våff vaff våff vaff!"

"vaff våff jegskalbitedegopp våff!"
 Og hun er ikke alene om dette, når ettermiddagen senker seg mot kveld er det hundekonsert i nabolaget. Og man kan høre på tonefallet at dette er ikke den vanlige hilsningen fra hund til hund, det er full pinnsvinalarm.
Jeg elsker dyrelivet i villastrøket!

2 kommentarer:

 1. Kult pinnsvin og hund.
  Stygge bestemorfugleunger. Fysj. Men kult 9 av 10 ser ut til å klare seg da.

  Ha en fin kveld

  SvarSlett
  Svar
  1. fugl og menneske, pinnsvin og hund - er det ikke flott? :o)
   Stygge som juling, men de blir bedre, bare de overlever...

   God pinse!

   Slett