lørdag 1. desember 2012

Luke nummer 1 - Adventslys


Plutselig er det advent og tid for adventskalendere. Facebook flommer over av reklamekalendere der du kan vinne forskjellige ting du ikke visste du har bruk for - fantastisk reklamegimmick!

Her, derimot, er det ingenting å vinne, bare tid å kaste bort. Så er du advart.Her i går mens jeg sto på hodet i adventsesken min og lette frem staker og stjerner, så kom jeg på at jeg har et problem i år. Hvert år kvier jeg meg for å rydde ut jul og adventslys i februar en gang, fordi vinduene da blir så innmari mørke. 
Men i år har jeg det motsatte problemet, adventslysene vil gjøre dem mørkere. For vinduene mine er allerede opplyste - jeg har nemlig anskaffet meg nye lampetter og vinduslamper i løpet av året.
Fine, eller hva?!

Og med fare for å skli inn i interiørbloggernes selvskrytende kvasiperfeksjon, så kan jeg si det med ett ord: de er fabelaktig fine, og passer perfekt  til husets sjel. Og så har de jo litt bling. Jeg har innsett at jeg elsker litt billig bling. (ref. lysekronelykken fra i fjor)

Men tilbake til problemet - hvor skal jeg plassere mine adventstaker og stjerner, når vinduene allerede flommer av lys?
Ok, staken sklir fint inn under lampa, de er faktisk som skapt for hverandre... 
 
Men stjerna da? Den som alltid har hengt i vinduet for å vise veien for de tre mennene og nissen med gavene. Nå blir jo vinduene mørkere med stjerne, enn det før pleide å bli etter at den var tatt ned! Men stjernene skal opp, et sted hvor jeg kan se dem og nyte stemningen, men hvor..?

Da jeg senere drakk kaffe foran tv'n, som er så flat at det ikke er mulig å sette en lampe oppå den, som man gjorde før i tia da den var like mye et møbel som et bilde - så slo det meg. Stjerna kan jo henge over tv'n, og være tv-stjerne!

Så får jeg heller stole på at de tre mennene og nissen med gavene kan se gjennom veggen, julemagiske som de er!


Sist, men ikke minst - bak MIN første luke i adventskalenderen fant jeg dette: 

Jeg vant jeg vant, førsteprisen i Berta Carrots Award!
Tusen takk Ege Denne , og tusen takk til de som stemte på meg, så mange ganger!
*danser happydans*

Måtte vinnerlykken holde ut dagen!
*ser forhåpningsfull på lottokupongen*Christmas Countdown

12 kommentarer:

 1. He he har du virkelig tenkt å la stjerna henge på veggen over tv og ikke i vinduet??? Ja ja det er ingen andre enn vår kjære Pinky som kan finne på noe slikt :D Ble litt mørkere i vinduet her å, men så bruker jeg så veldig mye levende lys i tillegg så det gjør ikke noe :) De lampene/lampettene dine var forresten kjempestilige, kan jeg spørre hvor du har kjøpt dem? Veldig kos med adventskalender i år også, det blir min eneste :) Måtte lykken vare ut dagen for deg...minst :)

  SvarSlett
  Svar
  1. ja, hvorfor ikke? Syns stjerna passer perfekt over tv'n jeg. Det manglet liksom et lys der... :o)
   Det skal sies at jeg har en stjerne til, som henger i spisestuen - i vinduet.

   Ja ikke sant det er fine lamper?! Jeg kjøpte dem på Lampemagasinet.

   En strålende adventstid til deg, måtte den være full av lys og lykke! :o)

   Slett
 2. LIKER at du fant en spot for stjerna di :) Perfekt spør du meg! Dessuten ble jeg i skikkelig julestevning av snøen som laver ned på blåggen din <3 Vakkert !

  Her er det delvis skya oppholdsvær, og tross all lesing og eksamen og forberedelser derom, så har jeg faktisk fått opp gardiner og fått staker og stjerner og dets like frem og opp. Superkoselig som alltid.

  Kos deg i adventen :) Klemmings

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje det blir starten på en ny trend med adventstjerne over TV'n..?
   Ja jeg er en sucker for både bling og julestemning, og da er julesnø en nødvendighet. Og jeg elsker adventstiden og lysene, nesten mer enn nisser og julepynt!

   Lykke til med lesing og eksamen og adventskos! <3

   Slett
 3. Så kos å få adventskalender fra deg i år også,syns du er helt super til å skrive å ta bilder :-) Julestjerna passet fint dær den:) Har ikke fått opp noe advent ennå.Odd Roger har jobba ute i -6 i dag,han fryser å det er kaldt på kvisten,så det får bli i morgen.Gleder meg til å få opp stjerner å staker for jeg har ikke mye lys i vinduene. Kos deg skikkelig i adventen <3

  SvarSlett
  Svar
  1. tusen takk altså, for både det ene og det andre.
   Det har nå liksom blitt min egen førjulstradisjon å skrive julekalender, siden bloggen liksom startet med det. :o)
   Det er like kos hvert år å få opp adventslysene, men det skal jo ikke være noe stress. Er ikke helt ferdig selv med å henge opp alt.
   Adventskos deg du også, med hele familien! :o)

   Slett
 4. Synes det var en flott plass for stjerna jeg :-) og jeg ble så glad når jeg scrolla nedover siden min og fant MissPinky`s julekalender. Nå kom jeg i advendsstemning. Har ikke funnet fram noe pynt enda selv...iår er jeg treg, men i morgen skal jeg finne fram diverse pynt til vinduene på kjøkkenet.....Fine lamper <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja ikke sant, er superfornøyd med tv-stjerna mi jeg!
   Og takk for det, det gleder meg at det setter stemning i deg. :o)
   Som sagt, det haster jo ikke, kommer tid kommer adventslys og kos!

   Slett
 5. Fin plass for stjerna, og fin plass for MissPinky på toppen av gulrotpallen. Jeg får vel si: Bare hyggelig, siden jeg var en av dem som stemte på deg noen ganger. :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk å takk! Og jeg stemte på deg hver gang jeg tittet innom - gratulerer med gulrotsølvet. Men det er jo tilfeldigheter og markedsføring, så man kan knappast si at den ene fortjener noe mer enn noen av de andre. Men det er jo gøy da. :o)

   Slett
 6. Jeg elsker vinduslys, hele året. Gir meg gode barndomsminner. Kreativ plassering av julestjernen! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. ja var det ikke mer vinduslys føritia? Vinduslampetter finnes ikke i stort utvalg nå i alle fall, jeg har lett en stund.
   Jo mer jeg ser på tv-stjerna mi, jo finere syns jeg den henger der. :o)

   Slett